Logo PSPV - PSOE Alcoi
El PSOE estem fent un ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO2
Hem aconseguit un estalvi d’energia de 600.000 kWh a l’any gràcies a les 19 instal·lacions fotovoltaiques en espais municipals.

 

El govern socialista d’Alcoi fa temps que està compromés amb les pol·tiques contra el canvi climàtic portant a terme diferents accions amb les que s’ha aconseguit un estalvi energètic, que comporta un estalvi econòmic i una reducció de les emissions de CO2.

Un objectiu important és el de la descarbonització energètica, amb l’objectiu d’aconseguir ser una ciutat neutra en carboni, que comportarà una major eficiència energ.tica, impulsarà la transició cap a les energies renovables i reduirà en major mesura les emissions de CO2.

Les principals línies d’actuació per aconseguir aquest objectiu són millorar l’eficiència energètica a través del canvi a llumin.ries led, gestió intel·ligent amb l’objectiu de reduir el consum energètic i les emissions de CO2 això com la rehabilitació energ.tica dels edificis p.blics per reduir la demanda energètica, impulsar l’autoconsum i aconseguir edificis amb consum quasi nul. També una iniciativa important és la de col.locar instal.lacions fotovoltaiques en edificis municipals.

Durant l’època de Govern Socialista l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme 19 instal.lacions solars fotovoltaiques repartides en diferents espais públics, la suma de les quals assoleix una potència de 344 kW. Aquestes 19 instal·lacions han produ.t un estalvi en energia de 600.000 kWh a l’any.

Quantificar l’estalvi exacte econòmic és complicat, ja que el preu de la llum és variable, no obstant això  podem fer un càlcul orientatiu tenint en compte la mitjana del preu del kWh en 2022, que segons l’OCU va ser de 0,1175 euros. Per tant, segons aquestes dades, l’Ajuntament ha aconseguit un estalvi aproximat de 70.500 euros a l’any.

Totes les instal.lacions estan monitoritzades en temps real la qual cosa permet observar el rendiment i producció a través de la plataforma de ciutat.

«Amb aquesta actuació contribuím al desenvolupament sostenible i aconseguim un doble estalvi econòmic i mediambiental, ja que aquest tipus d’instal.lacions s’amortitzen a curt termini i a partir d’eixe moment es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental. La implantació d’aquests sistemes, que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal.lacions municipals, s’emmarca en el full de ruta de la Smart City i és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminaci. i les emissions de CO₂», ressalta l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido