Logo PSPV - PSOE Alcoi
Els Socialistes hem apostat per la Cultura

Els Socialistes d’Alcoi fa temps que creem que la cultura és un revulsiu econòmic fonamental i en major mesura a la nostra ciutat, pel potencial i tradició cultural que tenim, que creem i del que disposem. Som una terra d’artistes, la nostra ciutat ha estat al llarg dels segles bressol de creadors; encara hui continua engendrant nous talents que ofereixen al món la seua plàstica i la seua poètica o la seua posada en escena, i engrandeixen encara més el prestigi cultural de la ciutat. Aquesta prolífica activitat creativa, unida al dinamisme cultural que caracteritza Alcoi, ha donat els seus fruits de forma vasta, valuosa i variada.

Durant els últims anys els Socialistes d’Alcoi hem estat treballant i de valent des del Goven Municipal en molts projectes, i hem dut a terme iniciatives a pesar de les veus que deien que mai veurien la llum, com per exemple la reobertura i posada en marxa amb l’IVAM i la Fundació Mediterráneo: l’Ivam Cada Alcoi, que ha rebut més de 100.000 visites des de la seua inauguració fa quatre anys, el 16 de novembre de 2018, tenint en compte que vam viure una pandèmia i moltes restriccions.

A més, hem aconseguit la creació del Consell de Cultura, el màxim òrgan de participació de la cultura local, on tenen cabuda tots els col·lectius, empreses culturals, organitzacions, protagonistes i qualsevol persona interessada en la cultura de l’Alcoi. De la mà de la seua comissió de lletres, s’ha creat el Premi de Novel·la Isabel-Clara Simó. A més, podem ressaltar la posada en marxa d’una nova Mostra Nacional de Teatre Amateur d’Alcoi TEATRAM, conjuntament amb la comissió d’arts escèniques. D’aquesta manera, al costat de la creació de la Mostra de Teatre Escolar i la consolidació de la Mostra de Teatre com a referent a tot l’estat espanyol, tenim un certàmen en cada àmbit, tant en la infància, com en el teatre amateur com en el professional.

És important recordar que l’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una xifra rècord en el que suposa l’aportació de la Generalitat Valenciana a la Mostra de Teatre d’Alcoi per a la pròxima edició, que serà ja la número 32 i tindrà lloc del 24 al 28 d’octubre de 2023. L’administració autonòmica destinarà 150.000 euros, una xifra que multiplica per 10 l’aportació de l’any 2012 quan governava el PP a la Generalitat i el Govern Autonòmic va estar a punt d’acabar amb la Mostra, gràcies a l’aposta de Ximo Puig, ara tenim una mostra més viva que mai.

En aquests anys, hem portat a terme la consolidació i municipalització de l’Escola Municipal de Teatre, també hem desenvolupat la Biblioteca Virtual d’Alcoi, on es pot consultar gran part de l’arxiu municipal gràcies al treball de digitalització que s’ha dut a terme; així mateix, hem realitzat diversos homenatges a alcoianes i alcoians referents de la cultura.

 

Els Socialistes també hem constituit els Premis 9 d’Octubre, així com els Premis de la Cultura, o la convocatòria dels Premis Ciutat d’Alcoi de Creació i Investigació en Arts Contemporànies ‘Llançadora’.

Podem destacar, a més, la variada programació cultural, no sols en teatre. També hem establert cicles expositius en la ciutat i en diferents espais, accions com el citat premi ‘Ciutat d’Alcoi’ de novel·la Isabel-Clara Simó, o la creació del mateix Consell de Cultura, van ser algunes de les qüestions valorades per la Generalitat per tal de concedir la distinció de la Capitalitat Cultural Valenciana.

Ser Capital Cultural Valenciana és un segell anual que va crear la Conselleria de Cultura l’any 2016, i té com a objectiu incentivar la vertebració de la cultura i reconéixer a poblacions que destaquen per la seua aposta per la cultura com a instrument de cohesió social i foment econòmic. En total, durant el 2021 a Alcoi es van fer més de 185 accions culturals per a commemorar aquesta capitalitat: concerts, exposicions, visites guiades, presentacions de llibres, espectacles de dansa, teatre, aplecs de danses, de nanos i gegants, i moltes més. A més d’espectacles i grans esdeveniments culturals, la capitalitat també va servir per a impulsar les plataformes Industri.art i Alcoi Glocal Culture Broadcast, o el festival d’animació Animalcoi, creat conjuntament amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i que en 3 edicions dutes a terme ja s’ha convertit en un referent a escala nacional.

Així mateix hem de recordar que durant aquests anys hem dotat d’accessibilitat al Centre Cultural Mario Silvestre i obert per demanda de la ciutadania de dues Biblioteques Infantils; Biblioteca del Tirisiti al Centre i Biblioteca Infantil Els Dracs en la Zona Nord.

“No hem d’oblidar mai que la cultura ens fa millors persones. La cultura és una eina fonamental de cohesió social, de presa de consciència crítica, de diversió i també motor econòmic important per a la ciutadania, per per a fer això hem de tindre cura de la nostra cultura, dels qui creen cultura, i també dels qui l’admiren. Hem parlat dels èxits assolits i anem a seguir treballant per a seguir impulsant el nostre panorama cultural i beneficiar a la nostra ciutadania”, destaca l’alcalde d’Alcoi i cap de llista pels Socialistes d’Alcoi en els pròximes eleccions municipals, Toni Francés.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido