Logo PSPV - PSOE Alcoi
Una inversió que supera els 9 milions d’euros per millorar els nostres polígons

Els Socialistes d’Alcoi volem que el nostre teixit empresarial siga el més competitiu possible i continue al capdavant dels processos de transformació, com ho ha fet al llarg de la història, apostant clarament per la digitalització i la sostenibilitat de les nostres indústries, així com per la renovació dels serveis, infraestructures i comunicacions dels polígons on estan situades.

És per aquest motiu que el Govern socialista d’Alcoi treballa en els darrers anys en un Pla d’Impuls Industrial consensuat per tots els actors socioeconòmics de la ciutat i refrendat unànimement pel Consell Econòmic i Social. Es tracta d’un pla amb sis eixos bàsics i 29 accions concretes, entre les quals destaca les actuacions de millora en les àrees industrials.

En els últims cinc anys, s’ha fet una inversió de set milions d’euros, que en 2023 es completarà enguany amb altres 2’1 milions. En total, més de nou milions d’euros per posar a punt les àrees industrials d’Alcoi i fer-les més funcionals i atractives. Per a dur a terme aquest projecte, hem comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, que a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha contribuït en cinc anualitats amb 4,1 milions d’euros.

Aquest 2023 l’aposta del Consell per la nostra ciutat continuarà sent ferma, amb la subvenció de 2,1 milions d’euros concedida.

Totes aquestes inversions són crucials per a poder aconseguir la declaració dels nostres polígons com Àrees Industrials Avançades, la màxima classificació prevista per la legislació autonòmica, que obri les portes a importants avantatges, com ara l’accés a subvencions, bonificacions fiscals, major visibilitat i ajudes de diferents administracions. Hem treballat i continuarem fent-ho conjuntament amb les organitzacions empresarials, la Cambra de Comerç i FEDAC, per materialitzar-ho en breu en Cotes Baixes i en un futur pròxim en altres polígons com ara Santiago Payá o Cotes Altes.

De forma complementària, aquest govern ha contribuït a posar en marxa els processos perquè els diferents polígons esdevinguen Entitats de Gestió i Modernització (EGM), una figura jurídica que facilita noves inversions i potència la col·laboració públic-privada. Cotes Baixes ja compta amb eixa qualificació, Cotes Altes està en tràmits per aconseguir-ho i volem que en breu també es puga materialitzar en La Beniata i Santiago Payá. Sempre en col·laboració i escoltant les principals associacions i entitats empresarials.

«Tenim una proposta completa i ambiciosa per anar millorant totes les àrees industrials d’Alcoi, un projecte que sempre recull les principals reivindicacions de les empreses, amb l’objectiu de revitalitzar l’economia de la ciutat i reactivar el teixit industrial. Alcoi és i deu continuar sent una ciutat industrial i emprenedora. Conseguir aquest objectiu, en sintonia amb les polítiques europees i els objectius de desenvolupament sostenible és i ha sigut la nostra prioritat des que assumirem la responsabilitat de govern en la ciutat d’Alcoi», subratlla l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

La inversió en la millora dels polígons es completarà amb les noves infraestructures empresarials que ja estan prenent forma en Alcoi, com és el Parc Tecnològic de Rodes. Aquest complexe, que entrarà en funcionament en 2023, suposarà un revulsiu no només de la ciutat, sinò de tot el nostre territori. «Volem que Rodes es convertisca en un exemple de la nova economia basada en la robòtica, el disseny industrial, la digitalització, la creació de videojocs i les noves tecnologies. Un motor per generar i retindre talent a la nostra ciutat, generar noves oportunitats i riquesa».

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido