Logo PSPV - PSOE Alcoi
L’Ajuntament revisarà el preu de les obres de La Rosaleda per a poder reposar la zona verda
Després que quedara desert el concurs amb el pressupost que venia recolzat per informes tècnics.
L’Ajuntament prepara un recurs de reposició a una provisió en la qual el TSJ fixa que les obres han d’estar finalitzades en un any.

 

El govern municipal és el primer interessat a reposar la zona verda de la Rosaleda i a complir la sentència, i per això ha dut a terme tots els passos necessaris per a poder fer-ho i, d’una vegada per sempre, solucionar aquesta atzagaiada que va fer el PP en la seua etapa de govern municipal amb Fernando Pastor com a regidor d’Urbanisme i que costarà molts diners als alcoians i alcoianes perquè els populars van executar un projecte sabent que era il·legal i tampoc després van fer res per solucionar-ho.

Ara, l’Ajuntament d’Alcoi revisarà els preus per a l’execució de les obres del Roserar, que han de dur-se a terme per a reposar la zona verda i complir una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ). Després que al març el concurs per a executar les obres quedara desert, perquè no es va presentar cap empresa, l’Ajuntament va iniciar l’expedient per a la revisió de preus del projecte.

L’augment del preu dels materials està comportant, de manera general en tot el país, que molts concursos queden deserts, la qual cosa obliga a revisar els preus. I això és el que fa l’Ajuntament, revisarà el preu del projecte amb la finalitat que puga executar-se i complir la sentència. Cal tindre en compte que el Consistori sempre s’ha basat en el preu que els tècnics han fixat per al concurs, ja que són ells els qui tenen la capacitat de determinar aquesta qüesti.. Per això, el pressupost del concurs que va quedar desert venia avalat per informes tècnics.

Ara, la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha dictat una provisió en la qual acorda, entre altres qüestions, que les obres han d’estar executades en el termini d’un any i adverteix a l’alcalde i al regidor d’Urbanisme de les possibles responsabilitats penals i de multes coercitives si no s’executen les obres. Sobre aquesta provisió, que no és ferma, l’Ajuntament ja prepara recurs de reposició.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, assenyala que “no hi ha hagut cap actitud dilatòria, com diu la Colla Ecologista La Carrasca. Hem complit amb els terminis, que a més el Tribunal tenia constància del projecte i licitació, i quant als preus sempre hem assumit el cost fixat pels tècnics, que són els qui tenen competència per a determinar una qüesti. com eixa. Si en el seu moment tècnicament es va fixar un preu, la nostra obligació era concursar-lo per aquesta quantitat, ja que a part de voler complir amb la sentència sempre tenim present que es tracta de recursos públics i cal gestionar-los adequadament”.

De fet, La Carrasca, que va al·legar demanant una revisió de preus abans del concurs, era sabedora que un informe del tècnic municipal competent indicava que si bé els preus havien pujat, en eixe moment s’estaven rebaixant (novembre de 2022), i acompanyava una gràfica sobre el preu dels materials. I era sabedora perquè d’aquesta qüesti. se li va donar trasllat, així com que no s’acceptava tampoc la seua altra al·legació, en la qual demanaven que el projecte complementari s’execute immediatament després o simultàniament a l’última fase del projecte principal, indicant-los que el projecte complementari és una millora al projecte que ja dona compliment a la sentència judicial i que es licitarà, si és el cas, en funció de les possibilitats pressupostàries municipals.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido