Logo PSPV - PSOE Alcoi
Gabriel Guillem, número 2 de la llista del PP, ha atemptat contra el patrimoni en deixar elements sense protecció.

Diferents treballs seus, pels quals va cobrar, deixen sense protecció elements patrimonials.

 

El número 2 de la candidatura del PP a les eleccions municipals, Gabriel Guillem, s’atreveix a afirmar que el govern municipal destrueix patrimoni, quan justament és ell qui, a través de diferents treballs realitzats, ha deixat sense protecció diversos elements de la ciutat, per la qual cosa és ell qui deixa el patrimoni en l’aire i qui atempta contra ell.

Uns treballs, per cert, pels quals Gabriel Guillem va cobrar, i el seu criteri va ser el de deixar sense protecció diferents elements patrimonials, constant així en el catàleg de 2019. I no val justificar-se amb qüestions tan absurdes com que ell feia el que li demanaven, una cosa molt pròpia de persones covardes, perquè si haguera sigut així, si no estava d’acord amb el que estava fent, no hauria d’haver-ho fet. Hauria d’haver renunciat, sense anteposar els diners als principis.

Aquests dies, Gabriel Guillem afirmava que Alcoi ha perdut “un dels seus aqüeductes més monumentals”, referint-se al de la Màquina de Dimas. Aquest aqüeducte no consta en l’inventari de béns inclòs en el catàleg estructural, que data de 2019, just un document del qual Gabriel Guillem va ser redactor en la seua part patrimonial. Aquest aqüeducte és un bé privat, sobre el qual existeixen pocs estudis que no aclareixen la seua data de construcció, si bé sembla que és posterior a 1870, per la qual cosa és relativament modern. No consta tampoc com a Bé de Rellevància Local.

Aquest aqüeducte va patir l’ensulsiada d’una part l’any passat, a conseqüència en gran manera d’unes fortes pluges, que a més van elevar el cabal del riu de manera considerable. De fet, va ploure 22 dies de març de 2022, recollint-se un total de 446 litres per metre quadrat, la xifra més alta des de 1989, segons el pluviòmetre del Cercle Industrial.

Crida l’atenció que Guillem, com a redactor d’un catàleg en 2019, no incloguera la protecció d’aquest aqüeducte, i ara, un any després de l’ensulsiada, es lamente de la seua pèrdua. Ara ha passat a ser polític, però en comptes de realitzar propostes per a la ciutat, prefereix situar-se en l’oposició demanant acció al PSOE, ja que el seu subconscient sap que estarà en l’oposició, on és més fàcil criticar.

La regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, assenyala que “tant en aquest cas, com en molts altres dels quals parla, Guillem és el primer culpable de la suposada destrucció de patrimoni, per considerar que no mereixia protecció. Sembla que els seus principis, quan hi ha diners a guanyar pel mig, es relaxen bastant, i la seua credibilitat va caient cada vegada més”.

L’edil afegeix que “està més que vist i demostrat que té dues personalitats. La de tècnic, cobrant de l’Ajuntament, que valora i deixa béns sense protecció, i la d’orador cibernètic, amb l’únic propòsit de medrar en política, com s’està comprovant”.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido