Logo PSPV - PSOE Alcoi
El Govern Socialista d’Alcoi augmenta el pressupost dedicat a Joventut un 165,32% durant aquesta legislatura.

La regidoria de Joventut ha treballat de valent durant aquesta darrers anys amb el principal objectiu de donar resposta i oferir recursos per a cobrir diferents necessitats de la població jove que fa temps es detecten. Ha augmentat el seu pressupost en un 165,32% del pressupost de 2020 al de 2022 passant de 317.575 euros a 842.575 ja que s’ha augmentat considerablement el nombre de programes, assessories i s’ha millorat l’espai del CCJ.

Cal destacar en primer lloc que durant aquesta legislatura s’ha aprovat el el I Pla Jove Alcoi 2022-2026. Aquest Pla ha de ser l’instrument per a la implementació de polítiques locals de joventut per als pròxims anys. Un instrument construït col·lectivament, amb les aportacions de diferents actors socials i institucionals i, de manera protagonista, amb les contribucions de les joves i dels joves alcoians. Han participat directament més de 1.200 persones, en la seua majoria joves estudiants de Secundària i Batxiller, que han pogut participar gràcies a la inestimable col·laboració de la major part dels centres de Secundària de la ciutat. Però també hi han participat altres ens, com són 65 associacions (8 d’aquestes de caràcter juvenil), 15 equips tècnics dels diferents departaments de l’Ajuntament, 5 ens empresarials i d’innovació i 8 grups polítics del Ple.

Un altre pla que s’ha preparat per dur a terme durant aquests anys és el I Pla d’Emancipació juvenil. Amb aquest Pla d’Emancipació es volen unificar totes les polítiques actives que, des dels diferents departaments de l’Ajuntament es duen a terme per a la potenciació d’un projecte de vida propi de les persones joves, que aconseguisc des de la independència econòmica, passant per l’accés al propi habitatge, sense oblidar aspectes importants en el procés de maduració i autoreafirmació, com són la salut, la sexualitat, el consum, el benestar i l’accés a la cultura).

Així mateix és important assenyalar la creació de serveis d’assessorament per a la Joventut en educació, atenció psicològica i sexualitat. A més, el servei d’assessoria psicològica (APSI) ha desenvolupat una campanya contra el suïcidi i les conductes lesives i l’assessoria SEXINFO ha organitzat  tallers relacionats amb la salut sexual.

Un altre aspecte que ha destacat és el de les activitats que s’han consolidat com la Retroweekend,  esdeveniment dedicat al món del videojoc, centrat tant en el clàssic o retro, com en l’actual en el qual també es dona cabuda a tota mena de manifestació cultural i d’oci relacionat, com: còmics, mànega, anime, cinema, televisió, música, cosplay, jocs de taula i col·leccionisme organitzat per la Regidoria de Joventut. Aquest any s’ha dut a terme la setena edició, rebent un total de 2.300 visites un 43,75% més que en 2022.

També s’ha consolidat el Festival de Cultura Urbana d’Alcoi, Urban Skills de la mà també de Fem Rap. L’eix principal es centra en l’Art Urbà com a manifestació artística popular de caràcter contemporani.

Igualment s’han dut a terme dues edicions d’Alcoi Sona, i si no hi hagués hagut pandèmia ja portaríem quatre, d’aquest concurs de grups de música per a joves que té l’objectiu de promoure i incentivar la música en directe del teixit juvenil de grups musicals en favor d’una manifestació cultural, en general, i de la música en directe, en particular.

Respecte a les activitats no podem oblidar, el festival de Màgia, Alcoi Màgic que viurà la seua tercera edició el pròxim mes de juny.

A més, l’Ajuntament d’Alcoi es va incloure en la gira que s’organitza anualment denominada “LOS 40 SUMMER LIVE 2022”. Aquest esdeveniment va suposar un impacte positiu per a la ciutat d’Alcoi al ser una emissora reconeguda a nivell estatal, que organitza anualment diverses gales que inclouen artistes reconeguts mundialment. El concert va tindre un aforament de 6.000 persones, que es va omplir i va realitzar al Polígon Cotes Baixes on es van habilitar tots els elements necessaris per a la realització del concert. Així mateix la realització d’un concert d’aquesta embenadura està inclòs en el Pla Jove, on hi ha moltes referències que ens indiquen que la realització de concerts de música per a la gent jove és una de les accions més demandades per la joventut i per les associacions.

Pel que respecta a l’Oci, Cultural i Alternatiu, és important assenyalar que el Centre Cervantes Jove ha vist completada una important actuació per millorar la seua eficiència energètica. El CCJ (Centre Cervantes Jove), és un espai creat i dotat per al col·lectiu jove puga gaudir de diferents activitats que ofereix el centre, i la Regidoria així com de desenvolupar iniciatives i inquietuds pròpies. Té com a objectiu ser el centre neuràlgic de referència per al sector jove de la nostra ciutat. Porta a terme activitats per fomentar la participació de la joventut, promovent els grups, associacions o entitats del municipi que actuen en l’àmbit juvenil i les seues activitats.

Igualment s’ha ideat el programa CREA JOVE com a espai de difusió i promoció dels joves en els diferents àmbits culturals i de creació juvenil: fotografia, arts plàstiques, audiovisual, còmic, disseny, música, arts escèniques…

A més a més la regidoria de Joventut treballa per potenciar la formació, experimentació i investigació en les noves tecnologies com una eina multidisciplinària, també vol avivar l’ús de l’oci creatiu i educatiu utilitzant el temps lliure com un període divertit i, al mateix temps, formatiu en valors cívics i progressistes i activitats saludables i promoure programes d’informació i debat, tant sobre la situació dels joves com sobre la realitat del seu entorn o la mateixa marxa del CCJ, entre d’altres iniciatives.

No hem d’oblidar diferents programes amb els que treballa la regidoria, com el JOOP. JOVE OPORTUNITAT, un programa dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. No només això, també desenvolupa el projecte de Corresponsals Juvenils, una eina per a crear una via d’informació, comunicació i formació entre els joves i l’Espai Jove. Consisteix en un voluntariat on els joves participen de manera activa traslladant la informació en tots dos sentits.

Per acabar hem de nomenar la creació de dos de formació, un dedicat a la formació d’associacions juvenils i un altre per a la formació en l’animació juvenil, atès que una de les principals preocupacions i camps prioritaris d’acció del govern local és la promoció de l’associacionisme juvenil a la nostra ciutat.

«Un dels sectors més importants per a nosaltres és la Joventut, per això hem incrementat el pressupost de manera considerable, perquè hem treballat per la seua inserció laboral, per facilitar-los l’accés a l’habitatge i la seua emancipació. A més hem augmentat els serveis i els programes que els oferim i a més, també hem millorat les activitats d’oci alternatiu», ha afirmat l’alcalde d’Alcoi i candidat dels Socialistes per a les pròximes eleccions, Toni Francés.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido