Logo PSPV - PSOE Alcoi
Alcoi se sumarà la mesura de Ximo Puig de considerar les famílies amb dos fills com famílies nombroses.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, va anunciar ahir que «en la Comunitat Valenciana les famílies amb dos fills seran considerades famílies nombroses». «Farem costat a les joves parelles que desitgen tindre fills i a defensar la capacitat d’augmentar la família sense que les limitacions econòmiques siguen una barrera», va avançar el president. En aquest sentit, va destacar que “la mesura beneficiarà a 260.000 famílies i s’aplicarà amb caràcter general i en tots els àmbits, des de les ajudes directes al transport públic i l’educació”.

Alcoi se sumarà a la mesura anunciada ahir pel president, Ximo Puig, aplicant els beneficis i bonificacions de les famílies nombroses a les famílies amb dos fills.

Actualment, hi ha 481 famílies a la nostra ciutat amb 3 o més fills i un total de 2349 famílies amb dos fills de menys de 18 anys, però cal tindre en compte la condició de família nombrosa es manté fins que els fills tenen una edat igual o major a 21 i menor a 26 anys, si està, o estan, realitzant estudis. Per tant, gràcies a aquesta mesura Alcoi es multiplicaran com a mínim per 5 el nombre de famílies beneficiades.

L’alcalde d’Alcoi i candidat a l’alcaldia per part dels Socialistes, Toni Francés, ha indicat que «tal com va dir ahir Ximo Puig, «la nostra intenció és intentar ajudar i estar sempre al costat de les famílies i la societat valenciana. Amb aquestes mesures multiplicarem per 5 les famílies que podran acollir-se a diferents ajudes i bonificacions, a més aquesta iniciativa podrà afavorir la natalitat, ja que un dels principals problemes que tenim actualment, no només a Alcoi, sinó a tota Espanya».

En la nostra ciutat les famílies nombroses tenen una bonificació compresa entre el 25% i 90% de la quota íntegra de l’Impost de Béns Immobles (IBI). També tenen un descompte del 10% sobre el preu d’abonat en el carnet d’instal·lacions esportives municipals. Així mateix, tenen una bonificació del 50%, tant en les taxes de matrícula i en les quotes trimestrals del Conservatori Municipal de Música i Dansa, així com de l’Escola Municipal de Belles Arts. Igualment, tenen una bonificació del 50% en la taxa dels exàmens dels processos selectius de l’Ajuntament. A més, en les ajudes familiars per pagar subministraments bàsics, s’ha augmentat les quantitats dels 120 euros als 200.

Respecte als beneficis de les famílies nombroses en la Comunitat Valenciana, és importat assenyalar, que les famílies amb 2 o més fills tindran una exempció o bonificació del 50% del preu de la matrícula de les Universitats Públiques, també una aplicació d’un tipus impositiu inferior (4%) en l’Impost de transmissions patrimonials. A més, les deduccions autonòmiques de l’IRPF estan entre 330 euros en categoria general o 600 en categoria especial. Altres beneficis són descomptes en transports públics d’entre el 20 i el 50% i poder obtenir el carnet Jove de forma gratuïta.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido