Logo PSPV - PSOE Alcoi
Els Socialistes millorarem la zona del riu i el seu accés.
Hem aconseguit dels Fons Europeus més de 620.000 euros per aquestes actuacions.
 
Les millores en l’accessibilitat facilitaran que tota la ciutadania puga gaudir de l’espai, també les persones amb diversitat funcional, gent gran o famílies que porten als seus fills o filles amb carret.

 

Un dels punts verds que tenim dins de la ciutat és el llit del riu Riquer, un espai molt bo que pot millorar per a ser magnífic, i això és el que farem els Socialistes, renovarem tota la zona entre el passeig de Cervantes i el Museu de bombers, una actuació que és necessària i farà que més persones puguen gaudir de la natura dins d’Alcoi, ja que també es millorarà l’accessibilitat.

El projecte que durem endavant continuarà la urbanització del riu fins al Racó de Sant Bonaventura, aconseguint un corredor que farà que es puga arribar a aquest espai natural des de la Zona Nord, passant per la passarel·la que estarà instal·lada per davall del pont de Cervantes, que després de superar els problemes tècnics en els pròxims dies es reprendran les obres. Serà un passeig d’uns 7 quilòmetres i connectarà amb la Via Verda, una zona verda dins de la ciutat amb ombra que proporcionarà una temperatura més baixa i ajudarà en la lluita contra el canvi climàtic.

A més, es posarà solució a uns dels problemes que planteja la ciutadania a aquest espai que és el del seu accés. En primer lloc s’instal·larà un ascensor que permetrà l’accés des de Cervantes al llit del riu, a més es projecta millorar l’accés en altres zones. Tant la instal·lació de l’ascensor com la passarel·la, així com totes les actuacions d’accessibilitat, permetran que molta gent que fins ara no podia accedir, puguen gaudir d’aquest espai, ens referim les persones amb diversitat funcional, gent gran que té més dificultats de mobilitat o famílies que porten als seus fills o filles amb carret.

Aquests projectes no són promeses electorals, perquè gràcies en tindre un projecte de ciutat i estar treballant des de fa molts anys, Alcoi és una de les ciutats que més diners per habitant ha aconseguit en les ajudes Next Generation dels Fons Europeus, un total de 24,8 fins al moment, dels quals més de 620.000 estan consignats tant per la instal·lació de l’ascensor com de la millora integral de l’espai i de la seua accessibilitat.

Recordem que al llarg dels darrers anys el Govern Socialista d’Alcoi ha treballat en el riu, executant diverses actuacions com la instal·lació de punts de work out o el circuit Riverfit, també dins del projecte Solucions Basades en la Naturalesa (SBN) de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’ha instal·lat un biofiltre de plantes aquàtiques en l’estany de Buidaoli, en el llit del riu (sota el Pont de Sant Jordi). Permet que la depuració de l’aigua es realitze sense necessitat de productes químics, amb la idea de reintroduir espècies animals, com a peixos de riu i ànecs.

A més de les actuacions d’accessibilitat i millora, no hem d’oblidar que gràcies al projecte AlcoiBioUP!, subvencionat a través de la Fundació Biodiversitat amb 3.580.000 euros pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i que compta amb el finançament de la Unió Europea – NextGenerationEU, podrem veure materialitzada la nostra aposta per la renaturalització de la ciutat i la recuperació de zones verdes. En concret, pel que respecta a aquest espai es durà a terme un projecte de repoblació amb arbres autòctons que donarà com a resultat una zona verda urbana atractiva per a la ciutadania, que es vol potenciar amb una millora de la continuïtat natural i per als vianants a desenvolupar al costat de la Caldera del Gas. També s’actuarà en la renaturalització de l’estany de Buidaoli, aprofitant l’actuació del biofiltre.

En definitiva, «el nostre Govern fa anys que treballa en un projecte de ciutat, un projecte que planteja la renaturalització de la ciutat i aprofitar els espais verds que tenim dins del nostre espai urbà. El projecte del riu és un dels més importants que portarem a terme, farem un espai atractiu i accessible perquè tota la ciutadania puga gaudir de la natura sense eixir d’Alcoi. Els Socialistes treballem per millorar la nostra ciutat i no només això, ja hem aconseguit el finançament per poder fer aquesta actuació», ha afirmat el candidat a l’alcalde i candidat a l’alcaldia pels Socialistes d’Alcoi, Toni Francés.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido