Logo PSPV - PSOE Alcoi
Els Socialistes millorarem tots els accessos a Alcoi
Ja s’ha aconseguit té el finançament per a tots els projectes i els procediments administratius estan començats.

 

Els Socialistes d’Alcoi millorarem tots els accessos a la nostra ciutat, dignificant-los i millorant la mobilitat, tant l’accés Nord arribant des de la carretera de València, com el Sud des d’Alacant i l’Oest des de Banyeres.

En primer lloc, cal assenyalar que la Rotonda Nord la construirà i finançarà íntegrament el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Té un import h d’1,1 milions d’euros, i s’incou dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation EU. El procés d’adjudicació està en marxa, tot el món pot seguir el procediment a través de la plataforma de contractació, us adjuntem l’enllaç, fins el moment s’han obert dos dels sobres i el dia 22 s’obrirà el de les ofertes econòmiques. Una vegada finalitze aquest procés i s’adjudique el termini d’execució de les obres és de 6 mesos. Aquesta rotonda permetrà reordenar el trànsit en eixe punt, amb especial incidència en l’accés al polígon Cotes Baixes. També és també una infraestructura que impulsarà una mobilitat sostenible i millorarà la seguretat viària.

És important destacar que el Ministeri no tenia obligatorietat d’assumir aquesta obra com a compensació per la cessió de la N-340 però les gestions realitzades pel govern Socialista d’Alcoi han permés que finalment siga executada per l’administració central, demostrant una vegada més el compromís del Govern de Pedro Sánchez amb la nostra ciutat.

Pel que fa a l’accés Oest, és a dir arribant des de Banyeres, va a fer-se dues actuacions. Per una banda es projecta la construcció d’una rotonda en la intersecció dels carrers Carretera Banyeres, Sotarroni i Corporació Musical Primitiva, és a dir estarà ubicada al costat de la nova seu d’Aitex, al costat del Castellar, polígon industrial al qual precisament donarà accés aquesta rotonda. El 25 d’abril es va adjudicar la redacció del projecte i és té un mes per a presentar-lo. Tindrà un cost aproximat de 240.000 euros. El pressupost inclou els treballs de redacció del projecte, que una vegada finalitzats donaran pas a la licitació de les obres, l’inici de les quals es preveu abans que finalitze l’any. El termini d’execució estimat serà de quatre mesos.

En aquesta zona es farà una altra actuació que serà finançada pel Fons Europeus, a través de la en la segona convocatòria d’ajudes per a la implantació de zones de baixes emissions, en concret s’han aconseguit un total de 783.252,14 euros per reurbanitzar el carrer Carretera Banyeres incloent-hi un carrer bici que connectarà amb l’actual de l’eix Ciclopeatonal.

Pel que fa a l’accés Sud, dins dels 3 milions d’euros aconseguits en el Pla de Sostenibilitat Turística dels Fons Next Generation UE un total de 1,77 seran per al  Tractament paisatgístic i connexió verda ciclopeatonal del BIC del Molinar en l’accés Sud. Es reurbanitzarà, és a dir es crearà un nou carrer facilitant que la gent puga anar caminant o en bicicleta des de l’actual rotonda del Molinar fins la Rotonda que té l’escultura d’Alfaro i que desvia cap al Centre-Zona Alta, Santa Rosa-Eixample o Font Roja-Poliesportiu. D’aquesta manera es facilitarà l’accés de la ciutadania al Molinar un important recurs turístic de la ciutat, on estarà el Centre d’Interpretació de la Indústria, finançat també de forma íntegra per altres administracions, en aquest cas per la Generalitat Valenciana i pels mateixos Fons Europeus.

«Els Socialistes millorarem tots els accessos a Alcoi, propiciarem una millor mobilitat i posarem en valor espais com el del Molinar, al que podrem accedir fàcilment caminant o en bicicleta. No parle, de promeses electorals, parlem de projectes que ja tenen finançament i que ja s’han iniciat els processos administratius per dur-los a terme», ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible i membre de la candidatura, Jordi Martínez.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido