Logo PSPV - PSOE Alcoi
Alcoi acollirà un centre de capacitació digital
S’ha aconseguit gràcies a la gestió del Govern Socialista de la ciutat.

 

Els Socialistes d’Alcoi hem aconseguit que la nostra ciutat siga la seu d’un centre de capacitació digital. L’objectiu és oferir, a totes les persones, formació que permeta desenvolupar-se en una societat digitalitzada, per així evitar que les noves tecnologies siguen una barrera per accedir al mercat laboral, a diferents serveis o per comunicar-se amb les administracions, afavorint que totes les persones de qualsevol edat puguen tindre eixes competències digitals i per tant garantir la igualtat de tota la ciutadania.

El Govern de Pedro Sánchez destina 30 milions d’euros per a la formació digital bàsica d’adults. Aquesta actuació és part del ‘Pla Nacional de Competències Digitals’, que s’inscriu en el component 19 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

El Govern Socialista d’Alcoi té clara que la formació de la ciutadania és molt important per això s’ha presentat a totes les iniciatives que ha llançat el Ministeri d’Educació i Formació Professional per als municipis, a més del citat Centre de Capacitació Digital també hem de ressaltar que el pròxim mes de juny es posarà en marxa l’Aula Mentor al Centre Cervantes Jove, CCJ.

Aula Mentor és un programa de formació en línia no reglada, flexible i amb tutorització personalitzada, dirigit a persones majors de 18 anys amb un extens catàleg de cursos amb els quals ampliar les seues competències personals i professionals que els permeten reforçar les possibilitats d’ocupabilitat. El Programa Aula Mentor compta amb una oferta de cursos referenciats al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals pel que existeix la possibilitat d’acumular i capitalitzar aprenentatges que són susceptibles de reconeixement en l’educació reglada a través dels Procediments d’Avaluació i Acreditació de Competències.

A més Alcoi posarà en marxa en les Unitats d’Orientació Professional i les Unitats Dinamitzadores de la Formació Dual que actuaran com a frontissa entre les empreses i els centres de formació professional. Cal destacar que a Alcoi la Formació Professional Dual representa un 26% de la formació quasi 4 vegades més que a la resta de la Comunitat Valenciana. La Formació Professional Dual proporciona a l’alumnat una qualificació professional combinant la formació rebuda en un centre educatiu amb l’activitat formativa en una empresa, aconseguint la implicació de les empreses en el programa educatiu per a afavorir la inserció laboral i la contractació directa de l’alumnat.

Precisament, i relacionat amb l’FP cal recordar que l’IES Cotes Baixes, d’Alcoi ha sigut seleccionat per a formar part de la xarxa de Centres d’Excel·lència de Formació Professional, amb un finançament d’1.000.000 euros per a dur a terme els plans de qualificació i integració, en el marc del component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. El Ministeri d’Educació i Formació Professional ha seleccionat 44 centres públics entre els candidats a la convocatòria d’ajudes per a la creació de la xarxa estatal de centres d’excel·lència de Formació Professional. L’IES Cotes Baixes és l’únic centre de la província d’Alacant que ha estat seleccionat.

«Alcoi és una ciutat amb una extraordinària oferta de Formació Professional, molt dirigida a les nostres empreses i indústria. Som conscients que en el present i el futur la demanda de persones amb titulacions de Formació Professional augmentarà, per això des del nostre govern i juntament amb el teixit socioeconòmic vam impulsar el Consell d’FP, per establir un diàleg i conèixer de primera mà totes les necessitats de les nostres empreses i així poder adaptar l’oferta formativa a eixes necessitats i també a través del Pacte Territorial per l’Ocupació en l’àmbit comarcal per poder fer  prospeccions a cada empresa i poder saber així les seues necessitats. Sabem que hi ha una demanda de personal titulat en FP i també que es necessària la capacitació digital i en altres competències per això treballem per poder impulsar tots els programes possibles per a millorar la formació de la ciutadania per afavorir la seua ocupació», ha afirmat l’alcalde d’Alcoi i membre de la candidatura, Toni Francés.

Aquest matí la Directora General de Formació Professional del Ministeri d’Educació i Formació Professional, Clara Sanz, acompanyada per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manolo Gomicia ha visitat l’IES Cotes Baixes (centre d’excel·lència) i el CIP FP Batoi on ha mantingut reunions per conèixer tot el que fan des dels centres i també amb l’empresariat de la zona als qui els ha donat a conèixer les oportunitats que ofereix la nova Llei de Formació Professional.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido