Logo PSPV - PSOE Alcoi
Els Socialistes farem accessible tot l’entorn de l’IVAM CADA Alcoi

Fer una ciutat més accessible és un objectiu que tenim els Socialistes d’Alcoi, per això millorem de l’accessibilitat en l’àmbit de la conversió en zona de vianants del centre urbà d’Alcoi, en concret als carrers Joan Cantó, Diego Fernández Montañés i Bartolomé J. Gallardo. Aquest són els carrers que envolten l’IVAM CADA Alcoi i on també està el Conservatori Municipal de Música i Dansa.

No parlem d’una promesa electoral, ja hem aconseguit el finançament. És una actuació que s’emmarca dins de les que hem fet i farem per tindre a la nostra ciutat zones de baixes emissions tal com marca la llei. Vam aconseguir a per dur-la a terme un total de 383.985 euros en la segona convocatòria del programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-NextGenerationUE. La nostra ciutat ha aconseguit el 100% de l’import sol·licitat, 2.046.987,14 euros, del total de 24,8 milions d’euros obtinguts de les ajudes dels Fons Europeus, 4.717.085,3 euros són per a la implantació de zones de baixes emissions.

La actuació que es durà a terme canviarà les actuals voreres que són molt estretes per una plataforma única que facilitarà el pas a persones amb diversitat funcional o famílies amb carrets, també es millora l’accés a l’IVAM CADA Alcoi. Recordem que recentment es va fer una actuació puntual per fer accessible l’entrada i ja es va informar que el projecte de dotar d’accessibilitat total a aquests carrers es faria a l’aconseguir el finançament, cosa que ja s’ha fet.

Recordem que en la present legislatura, l’Ajuntament d’Alcoi compta per primera vegada amb una regidoria centrada en l’Accessibilitat, entenent-la com una matèria transversal, amb un Pla que va començar a treballar-se l’any 2016 i que va iniciar el seu el principal impuls l’any 2019. Contempla actuacions en quatre àmbits: via pública, edificis públics, transport i sistemes de comunicació i informació, a més es porten a terme moltes actuacions que no formen específicament part del Pla d’Accessibilitat però que comporten una inversió en aquesta qüestió, així podem dir que des de 2017 l’Ajuntament ha dedicat un total de 7.120.984,87 euros a l’accessibilitat de la ciutat. El Pla d’accessibilitat marca les accions per dur a terme en 5, 10 i 20 anys per aconseguit tindre una ciutat totalment accessible en tots els àmbits.

El regidor d’Accessibilitat Universal i membre de la candidatura Socialista, Jordi Martínez destaca que «l’objectiu és aconseguir l’accessibilitat universal de la ciutat. Els socialistes comprenem i assumim les reivindicacions dels col·lectius cívics que treballen en matèria d’accessibilitat i som conscients de la necessitat de continuar invertint en la millora de instal·lacions i l’eliminació de barreres arquitectòniques, fins que assolim una ciutat completament accessible per a totes les persones, també amb les que tenen qualsevol tipus de diversitat funcional».

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido