Logo PSPV - PSOE Alcoi
Volem convertir el Mas de la Cova en un centre d’interpretació de les pintures rupestres de La Sarga
Amb un pressupost de 3 milions d’euros, està finançat completament pels fons europeus.

 

L’art rupestre de La Sarga està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 

Un dels projectes que els socialistes volem desenvolupar és la conversió del Mas de la Cova en un Centre d’interpretació de les pintures rupestres de La Sarga, el que suposarà un valor afegit al ja de per si important patrimoni que suposa aquest art rupestre.

Aquesta masia està ubicada a molts pocs metres del jaciment, i aportarà al visitant la informació necessària per a una major comprensió de l’art rupestre, però també de la vida del moment en què data el mas, és a dir, segles XVIII i XIX i en el món agrari. Permetrà aprofundir en el patrimoni i l’entorn des d’una perspectiva cultural i natural, i tindre una major comprensió d’aquest bé en el seu context, d’aquesta cultura i de la forma de vida.


Es busca que siga una instal·lació interactiva, que s’adeqüe a les diferents edats dels visitants, amb tallers didàctics, zona per a reunions, espai per a difondre la riquesa natural i paisatgística de l’entorn. També hi haurà lloc per a una cafeteria. Tot això, en una planta soterrània, planta baixa i una superior.


La recuperació d’aquesta masia per a convertir-la en centre d’interpretació suposarà una inversió de tres milions d’euros, que seran sufragats íntegrament per fons europeus. El projecte també inclou el condicionament dels accessos, tant per a vehicles com per a senderistes i ciclistes.

Cal recordar que l’art rupestre de La Sarga està catalogat com a Bé d’Interés Cultural (BIC) i és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1998. A més, el Mas de la Cova està ubicat en l’entorn de protecció del BIC de La Sarga i també és Bé de Rellevància Local. És un jaciment d’art rupestre postpaleolític i la tutela i gestió del jaciment estan a càrrec del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó. Cada any visiten La Sarga tant escolars com turistes i investigadors, i hi ha visites guiades gratuïtes tots els diumenges de febrer a novembre.


L’alcalde i candidat a l’alcaldia pels Socialistes d’Alcoi, Toni Francés, explica que “a Alcoi tenim un extraordinari Patrimoni de la Humanitat amb les pintures rupestres de La Sarga. En 2015 vam aconseguir ser l’únic cas de tota Espanya en declarar Bé d’Interés Cultural tot el seu entorn, en 2019 vam adquirir tots els terrenys, i ara volem fer al Mas de la Cova un Centre d’interpretació de les pintures rupestres. I serà una realitat gràcies als fons europeus, amb una inversió de tres milions d’euros finançats al cent per cent per Europa”.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido