Logo PSPV - PSOE Alcoi
Els Socialistes ampliarem les instal·lacions i el personal del CS La Bassa
El passat 5 d’abril es va adjudicar la redacció del Projecte.

Els Socialistes d’Alcoi treballem per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, de totes les persones que viuen a Alcoi, i un projecte que serà una realitat i no és cap promesa electoral és l’ampliació tant de les instal·lacions com del personal del CS La Bassa.

El passat 5 d’abril a Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va adjudicar la redacció del projecte i de la direcció d’obra per a ampliar i reformar el Centre de Salut La Bassa d’Alcoi. El pressupost estimat per a tota l’actuació és de quasi 8 milions d’euros i el termini d’execució total de l’obra s’estima en 18 mesos. Una vegada aprovat el projecte adjudicat ara el següent pas és la contractació de l’obra.

El Centre de Salut, una vegada ampliat, donarà servei a prop de 18.000 persones, i per a fer-ho comptarà amb 12 consultes de Medicina de Família; altres 12 consultes, d’Infermeria; 4, de Pediatria, i 3, d’Infermeria Pediàtrica. També es preveu optimitzar les àrees d’Extraccions i Tractaments, Treball Social, Servei de Rehabilitació amb gimnàs i Odontologia. A més de millorar l’atenció actual, s’hi incorporaran nous serveis, en concret, les àrees d’Atenció a la Dona i Cirurgia Menor, Punt d’Atenció Continuada per a Urgències i base d’ambulàncies, tant de SAMU com de Suport Vital Bàsic. La construcció resultant tindrà un consum energètic quasi nul i la màxima flexibilitat per a adaptar-se a futures necessitats assistencials o canvis en el funcionament del centre.

La reforma no sols suposarà una adequació de les instal·lacions en tots els seus aspectes, també provocarà un augment en la plantilla, ja que es crearan places estructurals, en concret: 2 metges de família, 2 persones infermeres, un auxiliar d’infermeria i un auxiliar d’administració. Amb l’actuació es dotarà al centre d’una unitat de Rehabilitació Bàsica amb una plaça de fisioteràpia i una altra d’auxiliar d’infermeria. També es crearà l’Àrea d’Atenció a la Dona i l’Àrea de Cirurgia Menor.

El Centre de Salut La Bassa va ser inaugurat fa 36 anys, en concret està en funcionament des del 25 de maig de 1987, per la qual cosa necessita una adaptació a les necessitats del segle XXI. Ofereix cobertura sanitària al barri de la Zona Nord, el més poblat d’Alcoi amb el 28% del total d’alcoians.

“Durant tota la campanya hem dit que els Socialistes no tenim projectes, tenim realitats i ací tenim una mostra més, el projecte ja està presentat i tan sols queda que es concurse l’obra i es porte a terme. Passarem a tindre un Centre de Salut del més alt nivell, que millorarà la qualitat de vida de la ciutadania i dels professionals que treballen en La Bassa. Una vegada més es demostra el gran compromís de Ximo Puig amb la nostra ciutat i la nostra àrea de Salut. No sols amb aquesta actuació, ja que també invertirà 81 milions d’euros per a millorar l’Hospital Mare de Déu dels Lliris i el seu aparcament”, ha destacat l’alcalde d’Alcoi i candidat a l’alcaldia, Toni Francés.

MÉS
NOTÍCIES

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES 

Copyright © 2023 + Desarrollat per VisualCrea Studio

Scroll al inicio
Ir al contenido